Från den svenska speltillverkaren NetEnt kom, lagom till julen 2016, spelautomaten Secrets of Christmas, en färgsprakande spelupplevelse utan dess like. Fullt med freespins och bonusar är detta spel ett riktigt måste för den som vill spendera en del av julhelgen med att vinna pengar – kanske blir det en sista-minuten-resa lagom till nyår?

  • Snabbfakta
  • Antal hjul: 5
  • Antal rader: 3
  • Antal vinstlinjer: 25
  • Bonusspel: 1
  • Jackpot: Nej
  • Mobilanpassad version: Ja

Det förvånar nog ingen att veta att symbolerna i dessa spel har jultema. Till exempel kan du få 10 freespins om det dyker upp 3 eller fler scattersymboler i form av en stor säck med julklappar. Om du får ännu fler scattersymboler aktiverar du bonusspelet där du väljer ut leksaker som kan ge olika sorters belöningar, från fler freespins, till wildcards, eller multiplikatorer. Tomten själv är såklart representerad i form av Wildsymbolen. Den symbol du verkligen vill ha 5 i rad av är dock bjällran, som kan ge 1250x insatsen, en rejäl vinst, och RTP i allmänhet ligger något mer generöst än NetEnt brukar ge, 96,7%.

Ett stort plus för detta spel är att de släpps med en mobilanpassad version direkt, så du kan skönt luta dig tillbaka i soffan en mörk vinterkväll och spela på din mobila enhet, ingen dator behövs. Du kan till och med testa spelet gratis, för det rena nöjets skull – och nöjet i detta spel är stort.

Designen är väldigt klassiskt julig – eller ska vi kanske säga klassiskt angloamerikanskt julig? Tomten är den vanliga coca-cola-inspirerade Jultomten, och symbolerna passar nog bättre i en brittisk eller amerikansk julscen än vår svenska. Vi vet ju alla att den svenska tomten är den riktiga tomten, det är ju till och med vetenskapligt bevisat att tomten bor i Jokkmokk, världens befolkningsmässiga mittpunkt, enligt forskare från Lunds universitet. Så om Secrets of Christmas har en nackdel, så är det nog att julens riktiga hemlighet inte avslöjas. Men roligt är det ändå!