Jokkmokk ligger mitt i ”landet annorlunda” omgiven av frisk luft, vacker natur och upplevelser som kan ta andan ur vem som helst.

Porten till fjällvärlden

Detta är norrskenets och midnattssolens land, det finns upplevelser och utmaningar året runt oavsett om du önskar dig en lugn semester eller en adrenalinkick. Jokkmokk är portalen in till den mäktiga lappländska fjällvärlden, det är en aktivitetsdestination av stora mått.

Det finns starka samiska traditioner och Jokkmokks historia som sameby går tillbaka till 1500-talet. Samtidigt lever traditionen sida vid sida med hypermoderna utmaningar. Kontrasten är slående, majestätisk – annorlunda!

Attraktionerna är speciella

Det mest magiska är nätterna i norrsken eller midnattssol eftersom just dessa ljus skapar en egendomlig och vacker stämning. Skidåkning och fjällvandring bjuder på vackra vyer och om du tar dig runt med hundspann blir det riktigt roligt. Det finns väldigt fina muséer i Jokkmokk där du kan uppleva samisk kultur – och maten är jättegod.

Om du vill besöka något riktigt klassiskt ska du besöka stenåldersbyn i Vuollerim, och anturligtvis kan du inte missa Jokkmokks vintermarknad som får sägas vara grunden till Jokkmokks samhälle.

Närheten till de vackra bergsmassiven i Sarek är också speciellt och om du vill se mer av staden Jokkmokk kan du besöka Gamla Apoteket som ordnar guidade stadsvandringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *