Bor du i Jokkmokk eller har du en sommarstuga i kommunen? Då är det klokt att se över ditt avlopp om det inte är anslutet till det kommunala avloppsnätet.

Enskilt avlopp

Ditt avloppsvatten måste ta vägen någonstans. Vattnet från toalett, badkar, tvättmaskin och disk. Det handlar både om att följa regler och för att du ska ha tjänligt dricksvatten. Du vill inte att vattnet från ditt avlopp rinner ut i närheten av din brunn eller där du borrat efter vatten utan att det blivit renat på rätt sätt. Därför är det klokt att se över ditt avlopp. Det är många svenskar som bara har slamavskiljare eller trekammarbrunn, särskilt i fritidshuset. Men det räcker inte. Du måste både ha slamavskiljare och efterföljande biologisk rening. Då kan du tryggt dricka vattnet och även låta kommunens inspektörer komma förbi för att kontrollera ditt avloppssystem. För kontroll av avloppssystem pågår över hela landet. Företaget Fann som erbjuder all inclusive för ditt enskilt avlopp: de hjälper dig med allt och ger dig tio års garanti. Om du får problem behöver du bara ringa dem. Gå in på Fann och anlita dem för ett underhållsfritt enskilt avlopp till både villan och sommarstugan.

Bo i Jokkmokk

Att bo i Jokkmokk och Norrlands inland har sin speciella charm. Kalla vintrar och ljusa sommarnätter. Har du eget hus är det mycket viktigt att ditt avloppssystem verkligen fungerar. Var det länge sedan som det blev installerat är det klokt att se över avloppet, så att det håller standarden.

Fritidshus i Jokkmokk

Det finns mycket som är underbart med Jokkmokk. Både sommar och vinter har platsen mycket att erbjuda. Om du har ett fritidshus i Jokkmokk kan det vara klokt att inte bara skaffa enskilt avlopp, utan även tänka igenom vattensystemet under vintern. Vill du åka till stugan under julen eller vårvintern kan du vilja ha kvar vatten i systemet. Det finns dock sommarstugeägare som väljer att tömma hela systemet, trots att de besöker huset även på vintern. För att vara på den säkra sidan. Utan vatten i systemet kan ingenting hända. Om du ska ha systemet igång under vintern är det viktigt att det finns underhållsvärme som klarar de kallaste dagarna i januari. Det är också smart att be en boende i närheten av sommarstugan att ha lite koll. Kanske gå in ett par gånger under vintern för att se att allt fungerar som det ska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *