Jokkmokk är en spännande ort med anrik historia i Norrlands inland, strax ovanför polcirkeln. Här får du njuta av midnattssolen, norrskenet och den storslagna fjällvärlden. Orten är särskilt känd för att vara en central samlingsplats för samer och Jokkmokks årliga vintermarknad. Denna marknad inrättades redan år 1605 efter order av dåvarande hertig Karl sedermera kung Karl IX. Marknaden är alltså över 400 år gammal och består av hundratals marknadsstånd varje år.

Upplev snö och frisk luft i Jokkmokk

Att bo i Jokkmokk innebär att du får uppleva ett kallt klimat med mycket snö och frisk luft. Det är inte så dumt att bo här när du tittar på alla fantastiska hälsofördelar med vinter och kyla.

Här är några av de främsta hälsofördelarna med att bo i Jokkmokk:

  • Hjälper dig att bränna kalorier – Studier visar att det kalla vädret bidrar till att bränna extra kalorier.
  • Skyddar dig mot sjukdomar – Även om det är lättare att bli förkyld på vintern, så kommer ditt immunsystem att anpassa sig till det kalla klimatet och bli bättre på att skydda dig mot infektioner.
  • Förbättrar din sömnkvalitet – Att sova i ett kallt rum förbättrar din sömnkvalitet och kan hjälpa dig att somna snabbare.
  • Skärper dina kognitiva funktioner – Vinterns kyla har fördelen att få dig att tänka klart och skärpa dina kognitiva funktioner.
  • Hjälper dig att vara aktiv – Träning i kalla temperaturer får ditt hjärta att arbeta snabbare och hålla dig varm.

Gör det varmt och mysigt inomhus med mattor

Vid första anblick kanske du tänker att du måste gå i tjocka strumpor och ylletröjor inomhus om du bor i Jokkmokk. Faktum är att du kan gå lika lättklädd som du gör på sommaren i Skåne med rätt förberedelser. Vad kan kännas bättre för fötterna än att sätta fötterna på en varm matta när du vaknar på morgonen? Mycket bättre än att sätta fötterna på en kall och hård yta! En matta är det bästa du kan ha på golvet under vintern för att skydda dina fötter från att bli kalla. Dessutom är det mysigt och inbjudande med en varm matta på vintern.

Det viktigaste är bara att hitta rätt mattor för att hålla hemmet varmt och mysigt. På Trendcarpet.se har du ett av Europas största utbud av moderna och snygga mattor till lockande priser. Här hittar du bland annat ullmattor, trasmattor, persiska mattor, viskosmattor, fårskinn, renskinn, ryamattor och många andra typer av mattor i vackra färger, mönster och material. Till exempel har du den otroligt mjuka och lena ryamattan Aranga Super Soft Fur med en vacker och tätt sittande lugg som påminner om en kaninpäls.

Mattorna hos Trendcarpet skickas snabbt och om du beställer innan 14:00 på en vardag skickas din order samma dag. Vidare handlar du alltid tryggt och frakten är kostnadsfri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *