Ett fritidshus kan ligga varsomhelst inom Sverige och vill man till norr, kan man skaffa ett lantställe i Jokkmokk högt uppe i norra Sverige. Jokkmokk är känt för sin storslagna natur och där man också möter den inhemska samekulturen. När man köper sig ett fritidshus eller lantställe i Jokkmokk, är det klokt att göra en radonmätning med hjälp av Radea. Vill man ha en professionell och noggrann radonmätning, kan Radea AB utföra både mätningar och eventuella radonsaneringar.

Säkert hem med trygg radonmätning

Att skaffa ett lantställe eller fritidshus i Jokkmokk innebär tillgång till en fantastisk natur och avkoppling. För att man också ska trivas, är det viktigt att säkra hemmet fritt från radon. Radon är en giftig och helt osynlig gas som inte luktar och kan orsaka stora hälsoproblem. Om lantstället man köper i Jokkmokk är byggt mellan 1929 och till slutet av 1970, finns det stor risk för att man har radon i huset. Mellan dessa årtal använde man blåbetong och denna betong innehåller större mängder radon som kan orsaka lungcancer. Anlitar man Radea för en radonmätning, kan man på radea.se gå in och beställa speciella mätdosor som ska kunna upptäcka radon. Med en professionell och noggrann radonmätning via Radea, kan man säkra huset och få åtgärder om så behövs.

Radonfritt hem i Jokkmokk

Om det visar sig att man efter en radonmätning har mycket radon i fritidshuset i Jokkmokk, kan professionell personal från Radea utföra en ordentlig radonsanering. Då kan kompetent och erfaren personal först utföra en så kallad radonbesiktning. Då ser personalen vilken omfattning radonet har och vad som ska göras. Fördelen med att få en radonsanering via Radea, är att man kan få ersättning för halva kostnaden om priset överstiger 25 000 kronor. När man har ett radonfritt fritidshus i Jokkmokk, kan man äntligen njuta av ett säkert boende. I Jokkmokk finns det en hel del storslagna omgivningar att njuta av. Ett intressant fakta är att en mångmiljonaffär 2018 skapade ett enormt stort naturreservat i Jokkmokk som nu är ett av Sveriges största i Karatj-Råvvåive.

Att skaffa sig ett fritidshus i Jokkmokk att fly vardagen med, är ett klokt val även om det kan innebära en hel del restid dit. Det finns mycket man kan göra i Jokkmokk och har man ett lantställe i detta vackra landskap, kan man åka ut på äventyr både under sommar och vinter. Jokkmokk ligger strax ovanför polcirkeln, vilket innebär att man kan uppleva midnattssolen i början av juni till början av juli. Det som är vackert med denna tätort är att Jokkmokk har en blomstrande samekultur, vilket man också kan främja genom att köpa samisk slöjd, samt främja turismen genom att äta inhemsk mat ute. På vintern kan man gå på Jokkmokks vintermarknad som äger rum i februari varje år, eller njuta av vackert norrsken på vintern från verandan på lantstället man köpt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *