Jokkmokk är inte bara en magisk plats, den är också mystisk. Någon gång under 1980-talet störtade ett okänt föremål ner i sjön Nammajaure i Jokkmokk och försvann spårlöst. Denna underliga händelse har sedan dess följts av mängder av människor och även ett antal expeditioner för att ta reda på vad som egentligen landat i sjön.

Flygande missil störtar i Nammajaure

Organisationen UFO Sverige tog vid sidan av många andra tag i situationen och sökte av sjöbotten med radar. En tydlig siluett, en grå skepnad, utkristalliserades sig – en siluett som inte skulle vara där. Kunde det vara den så kallade ”spöraketen”? Det var ett solitt föremål.

En gång hade två turister från Stockholm varit på besök i Muddus Nationalpark. helt oväntat hade de fått syn på en flygande missil, eller ett föremål i metall med två vingar vid sidorna. Den flög snabbt med ett vinande ljud och störtade rakt ner i Nammajaure. Turisterna rapporterade händelsen då den var mycket ovanlig. Långt senare, år 2012 genomsöktes sjöbotten med ekolod och dykare, det var svårt eftersom botten täcktes av ett flera meter tjockt lager av dy. Ytterligare några år senare återvände man med radar. Och det gav utslag!

Är spökraketen kvar i sjön?

Ett oidentifierat föremål låg där på sjöbotten, men det var omöjligt att säga vilket material det var av, eller vad det var för något. UFO-Sverige är fortfarande engagerade i frågan och det är endast ekonomiska omständigheter som hindrar dem från att avslöja sanningen. Kan detta vara en spion-raket som av misstag störtade i sjön? Eller var det avsiktligt att den skulle ”planteras” där?

Resonemangen är många, men turisterna från Stockholm har varit mycket säkra på vad det sett, och med radarn är det konstaterat att det ligger ett främmande föremål på sjöbotten.

Kanske ska du åka dit och titta en vacker sommardag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *